Categoriearchief: Nieuws

Nieuwe voorstelling: De god van de slachting

Na alle coronaperikelen, wat leidde tot het annuleren van onze voorstelling Wuivend Graan in 2020, zijn we vol goede moed gestart met de repetities voor onze nieuwe voorstelling De God van de Slachting, een zwarte komedie van Yasmina Reza. De regie is dit keer in handen van Kim  Som.

In De God van de Slachting komen twee echtparen bij elkaar nadat de zoon van het ene stel de zoon van het andere echtpaar met een stok heeft geslagen. De twee stellen zijn vastbesloten deze pijnlijke kwestie als vier volwassenen en beschaafde mensen op te lossen. Het goedbedoelde overleg begint met koffie en  gebak, maar mondt al snel uit in een slagveld van harde woorden en verwijten. Deze gitzwarte komedie laat zien dat ook beschaafde mensen tot extreme handelingen in staat zijn. De schrijfster hanteert vlijmscherpe dialogen die de relatieproblemen van beide stellen haarscherp blootleggen.

Meer info over speeldatum en locatie volgt binnenkort.

VOORSTELLINGEN 13 EN 14 MAART GAAN NIET DOOR!!

In verband met de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om beide voorstellingen te annuleren. Mensen die al een kaartje hebben gekocht voor 14 maart krijgen het bedrag teruggestort. Voor de voorstelling van 13 maart in theater De Leeuw wordt nog gezocht naar een alternatieve datum. Lukt dat niet, dan worden ook deze betalingen gerestitueerd.

Wuivend Graan nieuwe voorstelling

We zijn begonnen met de repetities voor onze nieuwe voorstelling Wuivend Graan van Wim T. Schippers. Wuivend graan is een hilarische en absurde komedie. Grootgeleerde Henrik van Woerdekom maakt zich op voor een lezing over het verschijnsel ethiek. Een avond als zovele voor Henrik, ware het niet dat zijn moeder, zijn vrouw, zijn dochter en zelfs zijn vriendin in de zaal zitten. Wat een boeiende lezing had moeten worden, ontaardt al snel in een publieke kijfpartij met familie en bekenden.

De speeldata zijn:

13 maart 2020 – Theater De Leeuw in Arnhem

14 maart 2020 – Schouwburg Theothorne in Dieren

Joke Kok nieuwe regisseur

ChaoZ heeft voor het seizoen 2019/2020 Joke Kok aangetrokken als nieuwe regisseur. Joke Kok heeft binnen het amateurtheater ruime ervaring opgedaan als actrice en sinds 2003 ook als regisseur en docent van jeugd- en volwassenentheater. Steekwoorden voor het theater maken zijn volgens haar: vertrouwen, grenzen verleggen, energie en lol. Joke is altijd in staat om ook voor het oog ‘een mooi beeld’ met verrassende visuele vondsten te ontwikkelen. Naast het regisseren en lesgeven verzorgt ze ook improvisatietrainingen en creatieve workshops en maakt ze onder andere schilderijen en ontwerpt ze haar eigen tassen.

http://www.jokekokart.nl

Apocalypso

Poster Apocalypso (2)_001

Hoofdpersoon Jesse gaat op pad om de wereld van de ondergang te redden. Lukt het hem om de daad bij het woord te voegen? Krijgt hij hulp van de mensen die hij onderweg ontmoet? Na een dooltocht, waarin hij in tal van bizarre situaties terechtkomt, lijkt hij de juiste weg te vinden. Of is Jesse misschien al te laat?

Rolverdeling:
Folkert Terpstra: Jesse.
Monica van Gessel: Marie.
Bernard Peppelman: Ma, Texas.
Joppe de Ruiter: Barman, Architect, Hoerenloper.
Marcel Horsthuis: Speed Junk.
Lizette Lichtenberg: Junk, Meisje.
Ilse Koeman: Soldaat, Meisje.
Linda Vorsteveld: Zwerver, Meisje.
Kathleen Daniëls: Serveerster, Meisje.

Proloog: Monica, Joppe, Linda, Kathleen, Marcel, Lizette en Bernard
Gekruisigde mannen: Joppe en Marcel
Meisjes gebalde vuistjes: Kathleen, Linda, Lizette en Ilse
Hoerenlopers: Joppe en Marcel
Stamgasten: Marcel, Linda, Lizette, Kathleen en Ilse

Regie: Samantha Janssen Tekst: Jibbe Willems
Licht: Hans Vennik Geluid: Joy Acts
Effecten: Job Gijsbrechts Grime: Barbara van Kampen

Chaoz speelt chaos!

Op zaterdag 3 november speelt Chaoz haar jubileum voorstelling! We bestaan namelijk 10 jaar!
Speciaal hiervoor zijn we een enorme uitdaging aangegaan en ons eigen stuk geschreven, met chaos als uitgangspunt. Chaoz speelt dus chaos!
De voorstelling speelt zich af in zomaar een buurt waar gewone mensen wonen met ieder hun eigen chaos, op zoek naar orde en veiligheid. Chaos loert steeds om de hoek, maar hoe erg is dat eigenlijk?

We spelen 2 voorstellingen, beide op 3 november. De eerste voorstelling begint om 16:00 uur, de tweede om 20:00 uur.
We spelen in de prachtige zaal van studio 26 in Velp (Larensteinselaan 26d).
ROUTEBESCHRIJVING

Koop nu kaarten!

Geen paniek, het is maar chaos!

Wanneer? Zaterdag 3 november

20 en 21 mei 2016 Apocalypso

BREAKING NEWS! De locatie en de speeldata van Apocalypso zijn bekend! Vrijdagavond 20 mei en zaterdagavond 21 mei 2016 zijn wij te zien in de prachtige theaterzaal van Theothorne in Dieren. Kies alvast een datum uit en noteer deze in je agenda! Nieuws over de kaartverkoop volgt later.

Toneelgroep ChaoZ

Welkom op de website van Chaoz. Wij zijn een leuke, gezellige toneelgroep uit Dieren met een productie per jaar. Komende voorstelling: Nu even wel, Nu even niet van Maria Goos. We spelen op 18 april (20.00 uur) en op zondag 19 april.

Chaoz

choaz

Deze website is nog in aanbouw, maar vordert snel!